Yanggwang Beach Housing Complex, Qingdao

Location Hwangdo, Qingdao, China
Type Overseas Works
Gross Floor Area 205,653㎡
Building Scale 18F, B1
Design / Completion 2001 / 2002
Client Tiantai Group
Awards China Mingban Award 2003
As the first project executed by Mooyoung in Qingtao, the Yanggwang Beach Housing was designed as an environmentally-friendly urban residential block to minimize energy consumption in the Yanggwang Beach area, which is to be designated as a model residential area in Qingtao. Designed as a new residential culture compound reflecting certain aspects of Korean residential culture, the column of the circular towers serves as a symbolic axis and functions as a key moving line in the compound. The outdoor space consists of a lake originating from a dragon park that reflects the traditional Chinese grove and diverse landscape spaces. The design also incorporates a program parking lot using green blocks, recycled water, and solar energy systems.